Mijn blogs | Gefocused werken, weg die telefoon!
9 november 2020

Gefocused werken, weg die telefoon!

"Ik heb toch zo lekker gewerkt vandaag!"

Dit zei een goede vriendin van mij onlangs tegen me.

Ik vroeg haar hoe dat kwam. Wat was er dan anders dan anders?

Ze vertelde dat ze heel veel gedaan had en toegekomen was aan een aantal lastige klusjes die ze normaal vaak uitstelde.

Ik was wel nieuwsgierig wat ze gedaan had en hoe ze dit voor elkaar gekregen had. Ik wist tenslotte van haar dat ze dit vaak moeilijk vindt en vaak de hele dag door van de hak op de tak gaat. Steeds weer wat anders gaat doen en niets afmaakt. 

Ze vertelde vervolgens dat ze haar telefoon kwijt was geraakt de avond ervoor. Ze wist wel waar hij was (laten liggen in de sportschool) maar ze had hem pas de avond erna weer terug. Dus ze had de hele dag geen enkele afleiding van haar telefoon gehad.
Geen telefoontjes, geen whatsapp-jes, geen sms\'jes, geen pingetjes van social media en geen mailtjes die ze op haar telefoon las. Gewoon niets.

Ze had er zo\'n rust door ervaren en kon zich volledig concentreren op de rapporten die ze moest schrijven. Daardoor had ze aan het eind van de dag zo\'n voldaan en goed gevoel dat ze \'s avonds ook lekker kon relaxen.

Wil jij dat ook?
Echt toekomen aan de zaken die op je to-do lijst staan?
Die ene lastige notitie schrijven? Een boek lezen, Flink wat lastige e-mails wegwerken?

Zet dan je telefoon op vliegtuigstand, of leg hem van mijn part op zolder, zet alles op uit/mute of wat dan ook. Maar wat je ook doet, leg hem niet naast je op je werkplek, zorg dat je niet gestoord kunt worden.

Maak vervolgens een lijstje met maximaal 7 punten en ga daarmee aan de slag. Niets meer, niets minder. Alleen die 7 punten. 
Natuurlijk niet allemaal achter elkaar, wel gewoon je pauze houden tussendoor. Maar daarna weer lekker verder waar je gebleven was met je lijstje. Wedden dat je meer voor elkaar krijgt?!

En heb jij last van FOMO....? 
Dat staat voor Fear Of Missing Out. Dan ben je bang om dingen te missen. Vertrouw er dan maar op dat dat echt wel meevalt. Er gaat echt niets mis als jij een dag je appjes niet leest hoor...:-).  

Ik wens je een opgeruimde en gefocuste dag toe!