Mijn blogs | Focus Focus Focus
13 januari 2020

Focus Focus Focus

Afgelopen jaar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te focussen.
Mijn natuurlijke neiging is om veel dingen op te willen pakken.
Steeds weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en nooit nee te zeggen. Waarom zou je? Alles is toch leuk en belangrijk?

Tja dan krijg je het druk en ontstaat er regelmatig stress. Vaak vroeg ik me dan af hoe dat kwam.
Ik vond het toch leuk om hard te werken? En (bijna) alles wat ik deed was toch leuk en zinvol?

Inmiddels weet ik dat het heel vermoeiend is om je focus steeds van het ene onderwerp naar het andere te switchen. De ene week was ik 100 ballen in de lucht aan het houden bij mijn baan bij Financiën. De volgende week had ik meerdere opdrachten en nog een netwerketentje tussendoor. En daarnaast vroeg natuurlijk ook mijn gezin om de nodige aandacht, om de basketbalvereniging maar niet te vergeten.

Kortom: het werd tijd voor een drastische keuze.
En die heb ik gemaakt: ik heb mijn baan opgezegd!
Echt? Ja echt!
Afscheid genomen bij twee mooie departementen: BZK en Financiën. En gekozen voor het vak waar mijn hart ligt: het mooie werk als organizer!

Met als doel: focus! Focus op mijn bedrijf, focus op leuke opdrachten, focus op een goed inkomen als ondernemer maar bovenal focus op mijn passie: anderen helpen om meer gestructureerd te werken, toe te komen aan wat echt belangrijk is en orde te creëren in de chaos.

Nou ben ik erg benieuwd. Hoe zit het met jouw focus,<< Test First Name >> ?
Weet jij wat je belangrijkste doelen zijn voor komend jaar? Heb je planningsafspraken moeten maken en weet je hoe je die gaat bereiken? En vooral: hoe ga je zorgen dat de dagelijkse sleur niet de overhand neemt? Hoe zorg je dat je wel je e-mails allemaal netjes afhandelt maar je ook toekomt aan de echt belangrijke zaken?

Als jij daar eens over wil sparren, dan kan dat. Met de eerste 5 mensen die reageren op deze mail maak ik een gratis bel-afspraak van een half uur. Dus lijkt het je leuk om samen te kijken waar jouw focus zou moeten liggen, mail me dan gerust!